Nieuw!

Na het enorme succes van het eerste kleurboek is nu ook deel 2 op de markt. Dit kleurboek bevat voornamelijk historische (vaak niet meer bestaande) gebouwen zoals bijvoorbeeld de Schildschool,  het 'oude' gemeentehuis,  de kiosk voor de Schildkerk,  de huishoudschool, de zustersschool en nog veel meer. Ook staan er kinderen in afgebeeld die knikkeren, hoepelen, bok- of touwtje springen. Het wassen op de Weierd en Rijssense klederdracht mag natuurlijk niet ontbreken.

Het kleurboek is erg leuk voor kinderen, je kleurt de geschiedenis van je eigen stad! Maar ook voor ouderen is het een mooi kleurboek geworden omdat door het herkennen van gebouwen of plekken herinneringen en daarmee de verhalen boven komen.

Dat laatste is vooral de insteek geweest waarom ik dit kleurboek heb gemaakt én het werkt. Tot nu toe vertellen veel volwassenen mij de meest leuke verhalen die voor mij als Rijssenaar toch onbekend waren. Ik weet nu bijvoorbeeld wie de kleindochter is van iemand die ontsnapt is uit het 'oude' politiebureau (Dit verhaal wordt bij de stadwandelingen vaak verteld).  Zo hoorde ik nog veel meer en zo merk je dat de geschiedenis weer gaat leven en verhalen worden verteld.

Het kleurboek is zaterdag 9 september verkrijgbaar op de Kerkpleinmarkt op het Schild en tijdens de kunstmarkt op 14 oktober in Rijssen.

Het kleurboek is ook te bestellen via de webshop via deze link.